Hyra stuga Österlen 

I de sydöstra delarna av Skåne ligger ett av Sveriges allra vackraste områden, nämligen Österlen. Det är en slätt- och skogsbygd som sträcker sig över ett område med de större tätorterna Tomelilla och Simrishamn. Det är också Simrishamn som är huvudorten på Österlen och som för många är navet i hela området, speciellt för turister som besöker Österlen under sommaren. Vi hjälper dig att jämföra olika alternativ för att hyra stuga på Österlen! 

Det här är en viktig region på många sätt. För turistnäringen i Sverige har Österlen länge spelat en central roll, eftersom det vackra landskapet lockar turister från stora delar av världen och Europa. Det är en av huvudattraktionerna med att besöka Sverige att faktiskt spendera ett par dagar på Österlen. 

Många utländska turister vill hyra en stuga på Österlen, men vi uppmanar också dig som svensk turist att hyra en stuga på Österlen om du eller ni har tänkt besöka regionen. Det ger en helt annan frihet än att bo på något av de vackra hotellen med havsutsikt som finns bland annat i Simrishamn eller Ystad, även om det per definition inte är en del av Österlen. 

Hyr stuga på Österlen om du vill att upplevelsen ska bli någonting utöver det vanliga och om du vill ha friheten att styra dina dagar i området helt själv. Med en stuga som bas att utgå från kan man sedan hyra en bil, eller köra sin egen bil, runt om i området och njuta av den påtagliga naturskönheten som finns. Det är svårt att definiera exakt hur stort Österlen är, men kustremsan från Haväng i norr till Ystad i söder är på över sex mål. En stor del av denna kustremsa sträcks av otroligt vackra sandstränder som för många är hjärtat på Österlen. 

Att hitta ett boende på Österlen under sommarveckorna kan vara knepigt, eftersom det är ett område som lockar turister både från andra svenska städer och från utlandet. Det i sig gör det till ett synnerligen bra alternativ att faktiskt hyra en stuga när man ska besöka Österlen. Det finns en god tillgång på stuguthyrare och det går att hitta en stuga för alla typer av turister, både enskilda par, större sällskap och barnfamiljer. 

Låt oss hjälpa dig om du tänker besöka Österlen och vill hyra en stuga. Hyra stuga Österlen är en tjänst som ger dig chansen att jämföra olika alternativ – och undersöka tillgängliga stugor på Österlen utan att behöva stå för hela arbetet själv. Vi har gjort det enkelt och sammanställt de bästa hyrstugorna i området. 

Stuga Österlen – ett fantastiskt sätt att upptäcka den skånska pärlan 

Att besöka Österlen är för många ett sätt att komma bort från storstaden. Många svenskar som lever sina liv i Stockholm, Göteborg eller Malmö väljer att spendera en stor del av sin sommarsemester i sydöstra Skåne. På många sätt är området unikt sett ur ett svenskt perspektiv, med tanke på det vackra landskapet som brer ut sig över slätterna. Det faktum att det inte är särskilt tätbebyggt gör också att landskapet får spela den betydande rollen. 

Om man hyr en stuga när man besöker Österlen har man väldigt stora möjligheter att utforska hela området. Det faktum att avstånden är relativt små, och att Skåne som landskap är väldigt platt och saknar stora stigningar eller höjdskillnader, gör att det lämpar sig väl att utforska Österlen på cykel. Då utgår man från den stuga man hyr på Österlen, och spenderar sedan sina semesterdagar på en cykel. 

Kom ihåg att Österlen också är det område i Sverige som odlar mest. Här finns det stora områden med åkrar och odlingar som i sig gör naturen ännu vackrare. Det innebär också att gårdsbutiker och annat som känns väldigt genuint finns tillgängligt både på sommaren och vintern. Hur mysigt är det inte att hyra en stuga på Österlen, cykla till närmsta gårdsbutik och laga en närodlad middag på kvällen i stugans kök? 

Hyra stuga Österlen vill också betona fördelarna med att hyra en stuga: 

Kiviks Camping 

Kiviks Camping är en uttalad familjecamping som ligger på Österlen och som har ett otroligt naturskönt läge. Det är en familjevänlig camping på många sätt, men att det finns en stor närhet till både havet och olika utflyktsalternativ på Österlen gör det till ett givet val för många turistande familjer. 

Om du besöker Kiviks Camping kan du naturligtvis hyra en campingtomt, men du kan också hyra vad de kallar ett familjerum. Det är en form av vandrarhem med eget rum där man kan bo en hel familj. Många uppskattar bekvämligheten med familjerummen, men för den som vill hyra stuga på Österlen är Kiviks Camping också ett alternativ. 

Kiviks Camping hyr ut olika campingstugor, men man har också stugor som har dusch, TV och toalett. Det är relativt små stugor på 17 eller 21 kvadratmeter, med flera sängplatser. Stugorna har en varsin möblerad veranda som gör att man kan spendera kvällarna utomhus och grilla tillsammans med sitt sällskap. Dessutom finns diskho, kokplatta och kylskpo i stugorna som du hyr via Kiviks Camping. 

Allt du kan tänkas behöva finns sedan på Kiviks Camping och gör vistelsen där väldigt bekväm. Om du har glömt att köpa med dig något finns det allra mesta i Campingbutiken, som ligger på området. Den är öppen från 8 på morgonen till 21 på kvällen under hela högsäsongen. 

På campingen finns också tillgång till äventyrsminigolf, cykeluthyrning, storschak, boule och lekplats som passar de minsta barnen. Det gör att man kan spendera stora delar av sin vistelse på Österlen på campingen. Om man har lite äldre barn kan det vara mysigt att hyra en cykel och ge sig ut i det vackra landskapet på Österlen. Kiviks Camping passar många sällskap, men passar förmodligen allra bäst för barnfamiljer. 

Kiviks Camping 

Tittutbacken 10 

277 32, Kivik

Telefon: +46 414 709 30 

Email: info@kivikscamping.se

https://www.kivikscamping.se/

Tobisviks Camping 

Ett strålande alternativ för den som vill hyra stuga på Österlen är Tobisviks Camping, som är en familjevänlig och välskött camping strax intill stranden. Tobisviks Camping ligger ungefär två kilometer från SImrishamn, som är huvudorten på Österlen. Det gör att den som besöker Tobisviks Camping har cykel- och gångavstånd in till Simrishamn om man vill gå ut på restaurang, besöka en större matbutik eller bara strosa omkring på stadens vackra gator. 

En annan fördel med Tobisviks Camping är det faktum att de nationella cykellederna, som ofta lockar cykelfantaster till Österlen, går precis i närheten. Det är med andra ord enkelt att slänga sig upp på sin cykel och spendera en dag eller två längs dessa leder. För den som hellre vandrar kan man också ta sig till Österleden, som är en känd vandringsled i närheten av Tobisviks Camping. 

Men fördelarna med att hyra en stuga på Tobisviks Camping slutar inte där. Det finns också en absolut närhet till ett eget badområde. Tobisviksbadet har tre olika tempererade utomhusbassänger och det finns dessutom möjlighet att hoppa trampolin. Det gör att Tobisviks Camping passar bra för familjer med lite äldre barn. Dessutom finns Korsavadshallen med bowling, bastu och inomhusbassäng i närheten. 

Låter det självklart att välja Tobisviks Camping om du tänkt hyra stuga på Österlen i sommar? Faktum är att det finns ännu fler skäl som gör Tobisviks Camping till ett perfekt val för barnfamiljen som tänkt hitta en stuguthyrare. Barnklubben är ett koncept som finns på Tobisviks Camping, där Sally & Sille dyker upp med jämna mellanrum för att leka med de mindre barnen. 

Att hyra en stuga på Tobisviks Camping kan innebära två olika alternativ: en traditionell stuga eller en villavagn. Det finns totalt elva stugor på Tobisviks Camping, och därtill fyra olika villavagnar. En villavagn är som en slags stuga, men i enklare byggformat. Det finns mindre stugor för ett par personer, de vanligaste mellanstugorna med fyra sovplatser som lämpar sig för många familjer, och de största stugorna på 25 kvadrater som också har fyra bäddar men som ger lite mer frihet. 

Om du vill hyra en stuga på Österlen och väljer Tobisviks Camping kommer du att få tillgång till en egen liten altan med utemöbler, pentry, kylskåp, nödvändig köksutrustning och egen toalett med dusch. Det i sig gör Tobisviks Camping till ett bekvämt val för den som tänkt hyra en stuga. 

Tobisviks Camping 

Tobisvägen 38 

272 94, Simrishamn

Telefon: +46 (0) 414 412778 

Email: info@tobisvikscamping.se 

https://tobisvikscamping.se/

Borrbystrands Camping 

Borrbystrands Camping kallar sig själva för ett riktigt semesterparadis, med ett läge som ger en direkt närhet till Österlens vackra kust där Sveriges kanske bästa sandstrand ligger och väntar på dig. Detta är en camping som riktar sig mot både familjer och andra sällskap, och som har totalt 150 husvagnsplatser med el, vatten och avlopp att hyra ut. 

Men för den som hellre hyr stuga när man besöker Österlen finns det också sådana alternativ hos Borrbystrands Camping. Det man ska ha med sig är att Borrbystrands Camping bara har öppet under högsäsongen, men att man smygöppnar den 6 april och sedan stänger ner campingen ett par månader senare, den 17 september. 

Borrbystrands Camping har totalt åtta olika stugor som finns tillgängliga för uthyrning. Det är stugor som alla har så kallade trinettkök med kylskåp, spisplattor och rinnande kallvatten. Men de är fullt utrustade med de köksredskap och det porslin som du kan tänkas behöva under din vistelse. Det finns ingen fast grill vid varje stuga på Borrbystrands Camping, men du kan låna en i receptionen. 

Om du hyr en stuga på Borrbystrands Camping behöver du ta med egna sängkläder och du behöver städa den själv i samband med utflytt. Det är inte heller tillåtet att ta med några husdjur till stugan som man hyr. Stugorna är relativt spartanska, men har allting man behöver under sin vistelse. Det lilla köket och sedan är fokus på sovplatserna. 

Det är relativt billigt att hyra en stuga på Borrbystrands Camping och det är ett alternativ som passar den som vill hålla nere sin semesterbudget. En hel del andra stuguthyrare på Österlen har högre priser än vad Borrbystrands Camping erbjuder. Kom också ihåg att priserna för att hyra en stuga på Österlen kan variera under året och sommaren, från början på högsäsongen till slutet på densamma. Under lågsäsong är det vanligen betydligt billigare att hyra stuga. 

Borrbystrands Camping
Granhyddevägen 2
276 37, Borrby 

Telefon: 0411 52 12 60 

Email: info@borrbystrandscamping.com 

https://www.borrbystrandscamping.com/

Österhillgården 

Lockar det inte att hyra en stuga på en camping? Vill du hellre hyra en stuga på Österlen som ligger för sig själv och som ger den mer genuina känslan av det vackra området? Då kan Österhillgården vara alternativet du letar efter. Problemet med detta alternativ är att det ofta är eftertraktat och därmed fullbokat. Men det tyder också på att det är en stughyrning som lockat många tidigare. Totalt finns det tre olika stugor att hyra på Österhillgården. 

Stugan Äppellunden är betydligt större än många andra alternativ på stugboende som presenterats på Österlen. Stugan är nämligen hela 70 kvadratmeter stor, har två sovrum och ett allrum med tillhörande köksdel. Där finns all utrustning som behövs för att laga all mat på plats. Det finns ett helkaklat badrum med dusch, TV och ett stort trädäck som brer ut sig mot söder och väster. Där finns dessutom utemöbler och en grill tillgänglig. 

Ett annat alternativ på stuga att hyra på Österhillgården är Näktergalslunden, som också det är en stuga på 70 kvadratmeter och som har två sovrum samt ett allrum med en köksdel. I stora drag påminner Näktergalslunden om stugan Äppellunden. Båda är bra alternativ för många olika typer av sällskap och passar inte bara barnfamiljer. 

Det tredje alternativet heter Ateljén och är en bostad som har en egen köksdel, ett allrum, helkaklat badrum och ett sovloft. Det finns totalt 4-5 bäddar att sova i och hela boendet är fräscht, men också väldigt välutrustat. Det gör att man hittar allt som behövs för en bekväm vistelse när man hyr stuga eller boende på Österlen. Med tanke på sovloftet är det här ett bra boende för kompisgänget som åker till Österlen för att ha roligt tillsammans. 

Till alla tre stugor på Österhillgården finns också tillgången till en tvättstuga. Den är helt utrustad med en modern tvättmaskin och torktumlare. Det i sig gör det till ett bra alternativ att hyra stuga på Österhillgården om man har tänkt stanna en längre period. Är du intresserad av att hyra en stuga på Österhillgården? Då kan du titta i deras kalender över lediga datum. Det gör det enkelt att se hur beläggningen ser ut framöver. 

Österhillgården 

Svinaberga 

277 35, Kivik

Telefonnummer: 0731-577 594 

http://www.osterhillgarden-kivik.se/ 

Boende Österlen: Alternativ till att hyra stuga 

Det finns många stugor att hyra på Österlen, men under högsäsongen och semesterveckorna kan det trots det vara svårt att hitta en stuga att hyra. Det handlar också om vilka krav och förväntningar man har på det boende man ska hyra. Om du vill vara säker på att kunna hyra en stuga på Österlen till sommaren behöver du ofta vara ute i god tid. 

Men det finns också andra alternativ på boenden om du ska besöka Österlen. Vissa alternativ passar bättre om du har tänkt spendera en längre tid på Österlen, och andra är ett mer bekvämt alternativ för den som är i området på en lite kortare visit. Samtidigt måste man ställa sig frågan vad man vill få ut av sin vistelse. 

Att hyra ett rum på ett hotell kan vara ett bra alternativ om man ska besöka Österlen, men då är det främst Simrishamn som gäller. Många som kommer långväga väljer att bo på hotell för att få ut det mesta av bekvämligheten. Då har man också tillgång till Simrishamns utbud, som på sommaren är bra när det kommer till restauranger och caféer. 

Det går att vända sig till privata uthyrare av hus, rum och stugor om man ska besöka Österlen på sommaren eller någon annan gång på året. Använd välkända tjänster som Facebook och Blocket för att söka bland tillgängliga alternativ på semesterboende. 

Samtidigt går det såklart att besöka en camping och ha en mer traditionell campingsemester på Österlen, antingen genom att bo i tält eller ta med sig en husvagn eller husbil. Allemansrätten ger också en rätt att campa ute i naturen, även om man får ha med sig att det finns naturskyddade områden på Österlen där regelverket är utformat på ett lite annorlunda sätt. 

Sammantaget finns det alltså flera sätt att hyra ett semesterboende på Österlen, men för många är det mest bekvämt att hyra stuga. Det ger en stor frihet och det går dessutom att få plats till ett större sällskap. Det trevliga med att hyra en stuga är också att man kan välkomna gäster till Österlen, om man har tänkt stanna en längre tid. 

Hyra stuga Österlen hjälper att kartlägga olika alternativ på stuguthyrare, så att du ska kunna ta ett välgrundat beslut om vilken typ av stuga på Österlen som passar dig bäst!

FAQ

Vanliga frågor om att hyra stuga på Österlen. 

Är det dyrt att hyra stuga på Österlen? 

Nej, det behöver inte vara dyrare att hyra stuga på Österlen än någon annanstans i Sverige. Under högsäsongen är priserna något högre och det har att göra med efterfrågan som också den är högre under denna period. Högsäsongen sträcker sig över i stort sett hela sommaren, men primärt under semesterveckorna i juli och augusti. Jämför olika alternativ hos Hyra stuga Österlen för att hitta ett pris som passar dig. 

Kan man hyra stuga på Österlen under lågsäsongen? 

Ja, det finns stuguthyrare på Österlen som hyr ut sina stugor även på lågsäsongen. Lågsäsongen är från slutet av september månad till början av april nästkommande år. Allra mest lågsäsong är det under vintermånaderna. Österlen är fortfarande fint på vinterhalvåret, men kom ihåg att många orter lever upp under högsäsongen. Det gör att utbudet är sämre under lågsäsongen. 

Finns det många stugor att hyra på Österlen?

Det finns många stugor man kan hyra när man besöker Österlen. Antingen väljer man att hyra en stuga på någon av de många campingar som finns i området. Alternativet är att vända sig till en stugby för att hyra en stuga där. Men det finns också massvis av privatpersoner som hyr ut stugor, semesterboenden eller stora villor på Österlen. Det gör att de allra flesta kan hitta en stuga som passar ens preferenser på Österlen!

Vilken typ av boende är bäst om man ska åka till Österlen på semester? 

Har du tänkt att besöka Österlen, men vet inte vilken typ av boende du ska satsa på? För barnfamiljer kan det vara mycket bekvämt att bo i en stuga när man är på Österlen. Det ger en större frihet och ger familjen en viktig bas. Det går till och med att hyra en stuga på en camping för att få hela bekvämligheten. Men att hyra en stuga är ofta det bästa alternativet för andra typer av sällskap också. Är ni ett eller flera par som åker tillsammans? Är ni ett kompisgäng? Då är en stuga ofta ett bra alternativ.