Hyra stuga Varberg

För många är Varberg känt som en sommarstad och årligen vallfärdar turister från hela landet till pärlan på västkusten för att uppleva genuin svensk natur, närhet till havet och lugnet som finns utanför de största svenska städerna. Det har av den anledningen blivit populärt att hyra stuga i Varberg. Det i sig ger en helt annan frihet och gör att man i lugn och ro kan upptäcka hela Varberg med omnejd när man är på besök. 

Hyra stuga Varberg är en tjänst som finns till för att hjälpa dig med precis det – att hitta en stuga att hyra i Varberg. Det går att hitta stugor både i centrala Varberg, strax utanför Varberg och en bit utanför i området kring Varberg, men med köravstånd till allt man behöver. Det är dina personliga preferenser som styr vilken stuga du vill hyra. 

Men det är inte alla som tycker att det är enkelt att hitta ett semesterboende när man ska besöka Varberg, vare sig man besöker staden på sommaren eller under lågsäsongen på höst, vinter eller vår. Det är inte Sveriges största stad och det gör att tillgången på hotell i Varberg inte är den största. Det finns några hotell och det finns därutöver möjlighet att bo på vandrarhem när man besöker Varberg. Men för många är det uppskattat att kunna hyra en stuga i Varberg när man är på besök. 

Det är där vi kommer in i bilden. Vi har på ett enkelt sätt samlat olika stuguthyrare i Varberg, som hyr ut stugor till alla möjliga sällskap. Det spelar ingen roll om ni är ett stort kompisgäng som åker till västkusten på semestern eller om ni är en barnfamilj som vill komma undan vardagsstressen för att koppla av i en stuga. Det finns stugor som passar alla typer av sällskap – och det finns stugor i olika prisklasser. 

Låt oss hjälpa dig att hitta en stuga som passar när du ska besöka Varberg. Vi hjälper dig att komma fram till vilken stuga som passar och ger tips om vad man ska tänka på när man hyr en stuga i Varberg. Det finns andra semesterboenden i trakterna kring Varberg, men varför skulle man inte hyra en stuga med all den frihet som det innebär? 

Hyra stuga på Apelvik Strand 

Apelviken är ett område för bad och sommaraktiviteter som hör till hela regionens mest populära. Redan på 1980-talet fick vindsurfingen sitt stora fäste här och fortfarande är det hit många kitesurfare åker för att ta del av spännande vågor. Men det är också ett naturskönt område som lockar barnfamiljer och andra sällskap. Den magiska stranden och gräsplätterna runt omkring ger sommarkänslan man vill ha på sin semester. 

På Apelviken ligger också campingen Apelvik Strand, som har allt man kan tänkas behöva för att njuta fullt ut av sin vistelse i Varberg. Det är en anläggning i modernt slag som inte bara ger chansen att bo nära havet, det ger också chansen att bo ännu mer bekvämt. Det är ett lyxigare val av stuga som går att hyra när man ska besöka Varberg.

ApelvikStrand ville själva att rusta upp de gamla stugorna som låg i Apelvikens Stugby tidigare, men det slutade med att man byggde helt nya strandhus som nu ligger med en otrolig havsutsikt nära havet. Det är verkligen ett stenkast från havet när man bor i de nybyggda strandhusen eller strandlägenheterna. 

Om du har tänkt hyra stuga i Varberg och uppskattar känslan av att bo i ett eget litet sommarhus i närheten av vattnet är det strandhusen som gäller. För den som kan tänka sig att bo i en lägenhet har ApelvikStrand också lyxiga strandlägenheter, som också har ett fantastiskt läge och en fin utsikt. Det är inte samma sak som att hyra en stuga, men det är minsann inte långt ifrån. 

Strandhusen på ApelvikStrand är fullt utrustade vad gäller köket och det finns till och med golvvärme som gör inomhusklimatet gynnsamt i badrumet. Det finns TV, Wi-FI och en tvättstuga som man har full tillgång till. Som om det inte vore nog med det finns ett generöst soldäck som gör att man kan sitta ute i kvällssolen och grilla efter en lång semesterdag på stranden. Är det inte precis det man vill när man hyr stuga på semestern? 

Dessutom är åtta av strandhusen som finns på ApelvikStrand anpassade för funktionshindrade. Samtliga är rökfria och standarden är hög. Dessutom är de relativt nybyggda och fortfarande otroliga fräscha. Ett perfekt val för den som vill hyra stuga i bekvämlighetens tecken! 

Apelvik Strand 

Surbrunnsvägen 2-8, Apelviken 

432 53 Varberg 

Telefon: +46 (0)340 868 28

Email: info@apelvikstrand.se

https://www.apelvikstrand.se/

Hyra stuga på Destination Apelviken Varberg

Destination Apelviken Varberg är ytterligare ett alternativ för den som vill hyra stuga i Varberg, men som framför allt vill hyra stuga vid Apelviken och den vackra stranden. Precis intill den sandstrand som sträcker sig över en kilometer kan du bo på populära Destination Apelviken Varberg. Här finns flera alternativ på boenden. 

Det här är den enda femstjärniga campingen som finns i Varberg och det har gjort att många har valt att åka hit varje år. Campingtomterna räknas till hela 462 stycken och det finns massvis av aktiviteter, restauranger, pool och lägenheter som tillsammans gör det här till den anläggning som blivit mest uppskattad av många som vill besöka Varberg.

Men det är inte bara camping och lägenheter som gäller på Destination Apelviken Varberg. Det går också att hyra stuga här, om man tänkt att hyra en stuga när man besöker Varberg. Det finns totalt 10 stycken stugor att hyra och samtliga går faktiskt att hyra året om. På så sätt dödar Destination Apelviken Varberg myten om att Varberg bara skulle vara en sommarstad och att det bara är aktuellt att hyra en stuga där på sommaren. 

Enligt anläggningen själva är stugorna väldigt charmiga och mysiga små krypin, och det får man hålla med om. Här är det inga flådiga och stora stugor, utan det är endast 10 kvadratmeter med fokus på övernattning som gäller. Det finns en uteplats till varje stuga som gör att de känns större. Det finns också större stugor, upp till 30 kvadratmeter, där det är sovrum, badrum och fullt utrustat kök. Allt beror på vad ni är för typ av sällskap som åker till Varberg. 

Låter det intressant? Det är många som har för vana att hyra stuga i Varberg till sommaren, och framför allt är det många som hyr en stuga på Destination Apelviken Varberg. Om det här låter som ett bra alternativ gäller det att vara ute i god tid inför säsongen. 

Destination Apelviken Varberg

Sanatorievägen 4 

432 53 Varberg

Telefon: 0340-641300

Email: info@apelviken.se 

https://www.apelviken.se/

Hyra stuga på Getterröns Camping

Getterröns Camping är det perfekta valet för den som vill hyra en stuga i Varberg, men som vill att den natursköna känslan ska vara äkta och att det inte nödvändigtvis är så att stugan ligger inne i Varberg. Det är bara en bit norr om Varberg som halvön Getterön sticker ut och klyver havet på ett fantastiskt sätt. Det är inte konstigt att området brukar kallas Hallands pärlor, eller åtminstone av pärlorna på västkusten. 

Det har gjort att många söker sig till Getterröns Camping för att hyra en stuga, eftersom det både innebär en stor bekvämlighet och då det ger en närhet till den storslagna naturen. Denna anläggning går att finna på den norra kusten av halvön. Det må ligga en liten bit från Varberg, men det finns allt man kan tänkas behöva under en intensiv sommar. Närheten till havet är förmodligen det viktigaste för de flesta. 

På Getterröns Camping finns ett antal olika stugor och det som är bra är att dessa varierar i storlek, vilket gör att det finns en stuga att hyra för merparten av sällskapen som besöker området. Du kan hyra stugor med sex, fyra eller tre sovplatser. Det hela avgörs naturligtvis av hur många ni är i ert sällskap. Det finns dessutom stugor som är fullt utrustade och bland annat har badrum med dusch och toalett, men det finns också enklare stugor för den som föredrar den mer spartanska känslan.

Getterröns Camping har också det mesta som kan tänkas behövas för en trevlig vistelse över tid. Det kryllar av aktiviteter för både barnfamiljer och andra sällskap. Spela minigolf och boule, eller varför inte spendera några timmar i det spelrum som har bland annat bordtennis och annat? Barnklubben på Getterröns Camping finns också till för den förälder som gärna får lite avlastning med aktiveringen av barnen på semestern. 

Det finns som ni kan se mängder med anledningar till att välja att hyra en stuga på Getterön om man ska hyra stuga i Varberg till sommaren. Det finns också all anledning att åka hit även utanför peaken på högsäsongen. På halvön finns två naturreservat och fågelskådare från stora delar av Europa tar sig faktiskt till området för att se vackra fåglar. Det i sig gör att Getterröns Camping lockat många olika typer av besökare genom åren. Brasseriet, den fantastiska restaurangen som finns på anläggningen, är en liten pärla i sig själv och är sannerligen väl värd ett besök. 

Getteröns Camping AB 

Valvikavägen 3 

432 93 Varberg

Telefon: 0340 – 168 85

Email: info@getteronscamping.se 

https://getteronscamping.se/

Hyra stuga på Läjet Camping & Restort 

Endast tre kilometer från centrum i Varberg kan man besöka Läjet Camping & Resort, som är en av de största campinganläggningarna som finns i hela Sverige. Det fantastiska läget har gjort att Läjet Camping & Resort blivit ett populärt resmål för många turister och nu går det också att åka dit för att hyra stuga i Varberg. 

Det finns totalt 20 stugor att hyra på Läjet Camping & Resort och dessutom har man en De Luxe-stuga som är lite speciell. Den har en minst sagt unik design och har innovativa, nytänkande lösningar för köket och badrumet, som verkligen är i hotellstil. Adrias XLine som den här serien byggnader heter känns verkligen exklusiv och påminner om en hotellsvit. Två sovrum med fyra bäddar totalt är det som gäller i denna speciella stuga som går att hyra. 

De flesta som vill hyra en stuga i Varberg till sommaren har inte riktigt samma krav. Även om valet av semesterboende bottnar i att man vill ha det så bekvämt som möjligt behöver man inte full lyx. Det finns betydligt billigare och mer återhållsamma alternativ på stugor att hyra via Läjet Camping & Resort. 

Det var alltså totalt 20 stugor till antalet, exkluderat De Luxe-stugan, och dessa finns i olika storlekar. Det finns små, små campingstugor som bara har två bäddar, men allt man behöver för att kunna sova gott. Det finns också större stugor med flera rum och plats för upp till fem personer. Det faktum att stugorna ser annorlunda ut och har olika förutsättningar skapar en unik, genuin känsla när man hyr stuga här. Det gör också att det finns en stuga för nästan alla möjliga konstellationer. Om ni är ett större sällskap går det att hyra liknande stugor i närheten av varandra. 

Stugorna varierar också när det kommer till bekvämligheter och det bästa är att vända sig till Läjet Camping & Resort för att hitta det alternativ som passar en bäst. Att det finns allt annat man behöver på Läjet Camping & Resort är givet. Det finns restauranger, aktiviteter och läget gör naturligtvis sitt till. Endast tre kilometer in till Varberg gör att man både kan ta en promenad och cykla in till staden för att njuta av utbudet i stadskärnan. 

Läjet Camping & Resort

Nygård 3

432 54 Varberg

Telefon: 0340 – 20 54 80

Email: info@lajetscamping.se

https://www.lajetscamping.se

Hyra stuga på Hallagårdens Stugby

Om det är lugnet du är ute efter kan Hallagårdens Stugby vara valet för dig som har tänkt hyra stuga i Varberg, men som inte nödvändigtvis behöver befinna dig mitt i smeten. Här slipper man de värsta folksamlingarna och man befinner sig på behörigt avstånd från turistfällorna. Med det sagt är det enkelt att ta en lång promenad eller en cykeltur om man vill ta sig in till Varberg. 

En av fördelarna med att bo på Hallagårdens Stugby är att man har en relativ närhet till Ullared, där det berömda och uppskattade varuhuset Gekås går att finna. Många som vill hyra stuga i Varberg gör det med ambitionen att kombinera det hela med en vistelse på just Gekås i Ullared. Att då bo på Hallagårdens Stugby gör det enkelt och smidigt att ta sig från och till varuhuset. 

När det gäller stugorna som finns på Hallagårdens Stugby är det stugor som har allt som kan tänkas behövas. Samtliga stugor på Hallagårdens Stugby har bekvämligheter som TV och Wi-FI, och det är dessutom fullt utrustade stugor när det gäller saker som toalett, dusch och kök. Vad kan man mer tänkas behöva? 

Det är ett par kilometer ner till havet om man bor på Hallagårdens Stugby, men för det sällskap som inte har tänkt spendera varje dag på stranden passar det här alternativet perfekt. Det går faktiskt att promenera eller cykla ner till havet dagligen också, om man så önskar. Några större avstånd kan man inte kalla det alldeles oavsett. 

Men för många är Hallagårdens Stugby ett bra alternativ om man vill hyra stuga i Varberg utan att behöva vara mitt i centrum, alldeles för nära havet och dessutom har planer på att besöka Ullared. Du kan hyra stugorna på Hallagårdens Stugby i enstaka dygn eller i flera veckor, om du önskar det. 

Hallagårdens Stugby

Hallagårdsvägen

432 92 Varberg

Hyra stuga på Agrells Stugor och Camping

Agrells Stugor och Camping är en trevlig camping utanför Varberg som har ett fint utbud av fritidshus och stugor som hyrs ut under hela året. Faktum är att det under hösten, våren eller vintern går att hyra fritidshus som är vinterbonade och som därmed håller hög standard. Det gör att man kan besöka Varberg och hyra en stuga när som helst på året om man väljer Agrells Stugor och Camping. 

Det finns totalt 21 stugor att hyra via Agrells Stugor och Camping och dessa varierar i storlek. Det fnns stugor på 30 kvadratmeter och det finns stora stugor, som snarare är som fritidshus, på hela 90 kvadratmeter. Det som gör Agrells Stugor och Camping till ett bra val är hur stugorna är utspridda, en bra bit från varandra och med olika närhet till havet. 

En annan smidig sak med stugorna på Agrells Stugor och Camping är att det på hemsidan är enkelt att se hur beläggningen ser ut framöver. Det står tydligt vilka veckor som är bokade, vad priset är för varje vecka och vilka veckor som är lediga. Det är primärt veckor som gäller när man ska boka stugor hos Agrells Stugor och Camping. Det har att göra med efterfrågan på att hyra stuga i Varberg via just detta alternativ. Då stugorna håller toppklass har det också blivit ett alternativ som många vill ha. 

Alldeles uppenbart finns det också en stuga för alla sällskap, med tanke på variationen. Det finns större och mindre stugor, det finns rena fritidshus, det finns stugor precis vid vattnet och det finns stugor som ligger lite närmare Varberg. A hitta en stuga att hyra via Agrells Stugor och Camping blir med andra ord inte särskilt svårt. 

Agrells stugor och Camping 

Ullebovägen 14 

432 53 Varberg

Telefon: 0340-12054

Email: info@agrellstugor.se

http://www.agrellstugor.se/ 

Boende Varberg: Alternativa boende i Varberg på semester

Har ni redan bestämt er för att åka till Varberg på er semester? Det är ett bra val! 

Allt som kan tänkas behövas för en fantastisk semesterupplevelse finns i Varberg eller i den absoluta närheten av den vackra staden på västkusten. Hyra stuga Varberg är inriktade på att ge tips om ett boende i Varberg som innebär att man hyr en stuga, men det finns andra alternativ på boenden för den som hellre vill det. Det finns inget rätt eller fel, utan handlar i slutändan om personliga preferenser. 

FAQ

Vanliga frågor om att hyra stuga i Varberg. 

Var kan jag hyra stuga i Varberg?

Hyra Stuga Varberg är en tjänst som hjälper dig att jämföra och hitta olika alternativ på stugor att hyra i Varberg, men också i området runt omkring den vackra sommarstaden på västkusten. Besök vår hemsida för att hitta en stuga som du vill hyra!

När måste man boka hyra stuga i Varberg innan det är fullbokat?

Det är många som vill hyra stuga i Varberg på sommaren, när högsäsongen är som mest intensiv. Det är en riktig sommarstad som lockar turister från hela landet, men också från andra länder i Europa och världen. Tänk på att vara ute i god tid om du vill hyra en stuga till sommaren. Det allra bästa är att boka redan året innan, men det går att hitta en stuga också på våren. 

Kan man hyra stuga i Varberg på vintern?

Ja, det går att hyra en stuga i Varberg när som helst på året. Det är mest populärt att hyra stuga under sommaren, som är högsäsongen för turister i Varberg. Men det finns stuguthyrare som hyr ut sina stugor hela året om, inklusive på vintern som är lågsäsongen. Det är generellt sett billigare att hyra stuga sent eller tidigt på året.