Hyra stuga Falkenberg 

Falkenberg är staden nära havet som lever upp på sommaren, men som är vackert att besöka som turist året om. Utan tvekan är Falkenberg en av Sveriges bästa semesterorter och för många har det blivit semesterlyx att hyra stuga i Falkenberg. Men är det enkelt att hitta en stuga att hyra i Falkenberg och vilka olika alternativ finns tillgängliga? 

Hyra stuga Falkenberg är en oberoende tjänst som hjälper dig att hitta ett bra semesterboende när du ska resa till Falkenberg och vill hyra en stuga. Genom att kartlägga utbudet av olika stugor och peka på fördelarna med olika alternativ är vår förhoppning att hjälpa dig ta ett beslut om vilken stuga du vill hyra. 

Det är inte alltid enkelt att hitta en stuga eller annat semesterboende när man ska besöka en mindre stad. Falkenberg är en sådan stad som lever upp på sommaren – och då är efterfrågan betydligt större. Det innebär att konkurrensen om de bästa semesterboendena blir större när du också vill hyra en stuga. 

Att hyra en stuga i Falkenberg ger chansen till en lite mer privat vistelse, eftersom det går att hitta stugor som ligger lite i utkant eller som ligger mer i naturen. En del vill hellre spendera sin semester på ett vandrarhem eller hotell inne i Falkenberg, för att få närheten till staden och det utbud som växer under sommaren. Men för många är det synonymt med semester att få lugnet som det innebär att hyra en stuga. 

Fördelarna med att hyra en stuga när man ska spendera några dagar eller veckor i Falkenberg under sin semester är många. Det ger en annan flexibilitet och frihet. Det passar också många olika typer av sällskap. För familjen är det skönt att ha en stuga att utgå från under sin semester. För kompisgänget kan det vara bekvämt att veta att man inte stör några grannar. För paret kan det vara skönt att få vara lite mer ensamma. 

Det går att hyra en stuga i Falkenberg året om, men på sommaren är utbudet som störst. Då finns det mängder av aktiviteter att ta del av i området. För vissa är det viktigt att hitta en stuga som ligger nära havet, men för andra är det viktigast att hyra en stuga som ligger närmare centrum. Hyra stuga Falkenberg tar fram flera olika alternativ och låter dig välja. 

Låt oss hjälpa dig att hitta det bästa semesterboendet för dig som vill hyra en stuga i Falkenberg! 

Skrea Camping 

Att hyra en stuga på Skrea Strand är för många drömsemestern på västkusten i Sverige. En av Sveriges vackraste stränder, vågorna som slår in mot strandkanten och det sommarsköna vädret gör det här till ett resmål som många ser som synonymt med svensk sommar. 

Skrea Camping ger chansen att få hela den här upplevelsen och många åker till campingen för att ta med sig sin husvagn, husbil eller för att bara göra det enkelt och ta en tältplats. Men det finns också ett mer bekvämt alternativ. Den som vill hyra en stuga i Falkenberg och som gärna bor direkt i anslutning till Skrea Strand kan hyra en stuga på Skrea Camping. 

Västbostugan, Norrbostugan, Söderbostugan A och Söderbostugan B är stugalternativen som finns på Skrea Camping. Det går också att hyra en villavagn, som är en slags enklare typ av stuga som blivit allt mer populär på campingar runt om i Sverige. Skrea Camping har också lägenheter till uthyrning, men för den som vill hyra stuga i Falkenberg är det stugalternativen som är de bästa alternativen. 

Det faktum att det finns olika storlekar på stugorna hos Skrea Camping gör också att dessa passar olika sällskap. Den lite större familjen, det mindre sällskapet eller paret kan alla hitta ett bra stugalternativ under sommaren. 

Det går att hyra en stuga på Skrea Camping under hela året, men kom ihåg att priserna varierar beroende på vilken säsong det är. Sommarsäsongen sträcker sig från början av april till slutet av augusti eller början av september. Som en del av den finns en liten försäsong och därefter en månads lång eftersäsong innan det är vinteracamping. 

Skrea Camping 

Strandvägen 55

311 42, Falkenberg

Telefon: 0346-171 07 

Email: info@skreacamping.se 

https://www.skreacamping.se/Start

Hansagård Camping & Resort 

På Hansagård Camping & Resort finns det många olika typer av boenden tillgängliga för gästerna, men för den som vill ha den mest bekväma lösningen går det att hyra en stuga direkt på området. Det finns hela 14 olika stugor att välja bland, varav 8 har egen toalett och 5 av dessa har såväl toalett som dusch. Det finns också mer spartanska stugor som mer är till för att sova i. 

När man hyr en stuga i Falkenberg kan man välja ett lyxigare alternativ än stugorna på Hansagård Camping & Resort, men det är samtidigt allt man kan tänkas behöva. En av stugorna har pentry och rinnande kallt vatten, som gör att man kan laga sin egen mat också. Men framför allt är detta stugor som man hyr om man vill ha en bekväm plats att sova på. 

Hansagård Camping & Resort är med det sagt ett bra barn- och familjevänligt alternativ, med närheten till en bra strand och en barnklubb som underhåller barnen. Det finns också massa aktiviteter i närområdet, som fiske och cykeluthyrning. Om du vill träna under din vistelse kan du använda dig av uterummet. 

Precis som namnet antyder är Hansagård Camping & Resort primärt en camping och stugorna som går att hyra ska ses som campingstugor. Det är också prisvärda alternativ som passar många sällskap. 

Hansagård Camping & Resort

Hansagårdsvägen 11

311 43, Falkenberg 

Telefon: 0346 – 196 44 

Email: info@hansagard-camping.se 

https://www.hansagard-camping.se/

Olofsbo Camping 

Ett par hundra meter från Olofsbo badplats hittar vi Olofsbo Camping, som är ett trevligt alternativ till campinganläggning för den som ska besöka Falkenberg under sin semester. Ett par kilometer norr om Skea Strand och norr om Falkenberg hittar man detta ställe, som är et mer överkomligt alternativ för många barnfamiljer. 

Det finns också en geografisk närhet till Björnhults Golfklubb, som passar den som vill besöka Falkenberg för att spela golf. Faktum är att det finns många golfbanor i området och att bo på Olofsbo Camping ger goda möjligheter att hinna spela på flera olika golfbanor under sin vistelse. 

Olofsbo Camping har inte bara stuguthyrning, utan det finns också vanliga campingplatser att hyra för den som kommer med husvagn eller husbil. Men det finns också väldigt trevliga stugor med dusch, toalett och pentry att hyra för den som vill ha en mer bekväm tid i Falkenberg. 

Stugorna hos Olofsbo Camping kan delas in i ovanstående fyra kategorier och har mellan 4-6 bäddar beroende på vilket alternativ man väljer. Samtliga är självhushåll och är därmed utrustade med vad som kan tänkas behövas under vistelsen. Det i sig gör det bra till ett sällskap eller en familj som vill kunna spendera tid tillsammans och exempelvis laga sin egen mat. 

Olofsbo Camping har många olika aktiviteter som den som hyr stuga får ta del av, som en fotbollsplan, volleyboll, boule, bordtennis, studskudden som låter barn studsa på en uppblåsbar studsmatta och återkommande tipspromenader som Olofsbo Stugägarförening anordnar. 

Olofsbo Camping 

Olofsbo 222

311 91, Falkenberg

Telefon: +46 346 920 22 

Email: info@olofsbocamping.se 

https://www.olofsbocamping.se/sv-SE

Ugglarp Camping 

Den populära familjecampingen Ugglarp Camping har något för alla. Kanske är det läget vid havet som gör att så många älskar att besöka Ugglarp Camping på sommaren? Med fantastiska sandstränder och klippor precis i närheten går det inte att få någonting annat än en sommarkänsla när man besöker campingen. 

För den som vill hyra en stuga i Falkenberg och drömmer om att ha havsutsikt är detta alternativet som passar bäst. För enligt Ugglarp Camping själva har man nämligen “en helt fantastisk havsutsikt från samtliga stugor”. Kan det bli bättre än så om man ändå har tänkt hyra en stuga när man ska resa till Falkenberg på sommaren? 

Camping, säsongscamping och tältplatser finns också på Ugglarp Camping, men det är stugorna som håller högst klass. De mysiga stugorna som finns på Ugglarp Camping är populära och för att boka dessa gäller det att vara ute i god tid, speciellt under högsäsongen. Den stugby som ligger på Ugglarp Camping går under namnet Holmen och ligger högt över havet, vilket säkerställer havsutsikten från stugorna. Du ser också ner till campingen och Ugglarps havsband. 

Men hur är stugorna på Ugglarp Camping? Jo, det är bekvämlighet som ligger i fokus för Ugglarp Camping. Alla stugor har egen dusch och toalett, men det finns också pentry eller kök. Det gör att man kan laga all sin mat på plats i stugan, något som många som hyr en stuga uppskattar. Glöm inte heller att det finns en altan och den fantastiska havsutsikten i anslutning till varje stuga. En av stugorna är också en parstuga, med två lägenheter i en. Perfekt för två par eller familjer som åker tillsammans. 

Vad som gör det extra prisvärt att hyra en stuga i Falkenberg på Ugglarp Camping är att det ingår kostnadsfria faciliteter och aktiviteter på anläggningen i stughyran. Det går också att lägga till extra för att hyra lakan och städning om man vill det. Bekvämligheten i topp alltså!

Ugglarp Camping 

Strandkantsvägen 2 

311 69 Ugglarp

Hyr stuga på Vinbergs Golfklubb

har du tänkt åka till Falkenberg för att spela golf? Är en av golfbanorna du tänkt spela på Vinbergs Golfklubb? Varför då inte slå två flugor i en smäll och hyra en stuga i anslutning till samma bana. Faktum är att Vinbergs Golfklubb själva hyr ut ett antal stugor till spelare som besöker Falkenberg. Stugorna ligger inte mer än 50 meter från klubbhuset. 

Stugorna håller också hög nivå med fullt utrustat kök, ett stort vardagsrum med ett matbord med plats för många, en soffgrupp och eget badrum med toalett samt dusch. Det mesta man behöver för en vistelse med golfgänget med andra ord. Som bekant är Falkenberg ett av de bästa områdena i hela Sverige när det gäller golf och detta då det finns flera banor inom några mil åt olika håll. 

Det går att laga mat direkt i stugorna på Vinbergs Golfklubb, eftersom de är fullt utrustade med all köksutrustning man behöver, men man kan också boka alla måltider på klubben också om man hellre vill ha det helt bekvämt. Det är inte dumt om man har tänkt åka ett stort golfgäng och inte vill fokusera på matlagningen. 

I stugorna kan man bo upp till fyra personer och det finns två olika sovrom i varje stuga. Det går att hyra stugorna på Vinbergs Golfklubb året om och inte bara när golfsäsongen är som hetast, men det är naturligtvis då som det är ett populärt alternativ. Om du har tänkt hyra en stuga i Falkenberg för att spela golf gäller det att vara ute i god tid. 

Vinbergs Golfklubb bedriver nu egen restaurangverksamhet i samarbete med Restaurang Ekholmen i Vessigebro, som nu driver både restaurangen och kiosken på golfklubben. Det gör att det går att äta och dricka gott i anslutning till stugorna. Golfbanan är en 18-hålsbana, men det finns också en pay&play-bana på 9 hål för den som vill spela golf utan att ha spelat tidigare. För bekvämlighetens skull kan man också hyra en golfbil att använda när man spelar ute på banan. 

Sannagård 119

311 95, Falkenberg

Telefon: +46 (0) 346-19020

Email: info@vinbergsgolfklubb.se

https://www.vinbergsgolfklubb.se/

Stuga Falkenberg: Nära till hav och aktiviteter 

Att hyra stuga i Falkenberg med omnejd innebär att man får en omedelbar närhet till havet. Det gör att Falkenberg och hela området kring västkustpärlan är ett strålande resmål på sommaren. Då lyser solen, havsvattnet är varmare och det plockas turister till hela området. Det gör också att utbudet blir som allra bäst. 

Men man kan också besöka Falkenberg för att utföra andra typer av aktiviteter. Att njuta av naturen, havet och stranden passar många, men inte alla. Då finns det andra saker att göra som passar väl ihop med att hyra en stuga i Falkenberg. 

Att spela golf på Vinbergs Golfklubb eller någon av alla andra golfklubbar inom köravstånd från Falkenberg är ett sådant alternativ. Att hyra en stuga att bo i under sin golfresa är ett bra sätt att umgås i hela sällskapet. 

Det går också att strosa omkring i Falkenberg, vars centrum blossar upp under sommaren. Den vackra staden är behaglig att bara gå runt i, men det finns också härliga restauranger och caféer som man kan besöka. På sommaren öppnar det också upp butiker, små loppisar och annat att besöka mitt inne i staden. 

Om fotbollssäsongen är igång kan man besöka Falcon Alkoholfri Arena där hemmalaget Falkenbergs FF spelar sina matcher. Mitt i semestern brukar den svenska fotbollen ta några veckors ledigt, men resten av sommaren spelas det vanligtvis matcher. Det är ett trevligt sätt att spendera en dag i solen. Biljetterna är inte särskilt dyra och det är en aktivitet som också passar hela familjen, från ung till gammal. 

En annan sak som många gör när man besöker Falkenberg, oavsett när på året, är att åka till Gekås i Ullared för att shoppa. Det stora varuhuset har allting man kan tänka sig och för många är det ett bra tillfälle att fylla på förrådet där hemma. Fördelen med att hyra en stuga i Falkenberg är att man har nära till Gekås i Ullared, och att man har bilen med sig. Då kan man lasta den full med allt man har handlat. 

Att hyra en stuga i Falkenberg ger med andra ord massvis med möjligheter till olika aktiviteter som finns i den omedelbara närheten. Hyra stuga Falkenberg hoppas hjälpa dig att hitta ett semesterboende som passar. Oavsett om man spenderar en dag, en weekend eller flera veckor i Falkenberg finns det någonting att göra. Det gäller egentligen hela året runt, även om Falkenberg i grunden är en sommarstad. 

H2: Hyra stuga i Falkenberg: Andra alternativ på semesterboende 

Många vill hyra en stuga i Falkenberg för att det är det mest bekväma alternativet, som innebär en stor frihet under hela semestern. Det är också en typ av semesterboende som gör att man kan umgås större sällskap tillsammans, utan att behöva gå ut och äta eller sitta utomhus nere vid stranden för att alla ska få plats. 

Men förutom att hyra stuga går det att hitta andra alternativ på semesterboende i Falkenberg. Du kan vända dig till stugbyarna och campingarna för att hyra en stuga, men det går också att hitta privata uthyrare som använder sociala medier för att hyra ut sina fritidshus eller villor. Blocket, AirBnB, Facebook och fler därtill är tjänster som är aktiva när det gäller stuguthyrning i Falkenberg med omnejd. 

I övrigt går det att hyra en plats för husvagn eller husbil på en camping, sätta upp ett tält på en campingplats, bo på hotell i Falkenberg eller ta in på ett vandrarhem i området. Det finns med andra ord olika semesterboenden som passar olika sällskap. För många är svaret att det bekvämaste alternativet är att hyra stuga i Falkenberg. 

Förutom alla alternativ på stugor att hyra som vi på Hyra stuga Falkenberg har listat ovan finns det ett antal olika stuguthyrare som hyr ut stugor i närheten, eller som bara hyr ut en specifik stuga i Falkenberg. Många av dessa alternativ är också väldigt goda. Nedan listar vi några sådana exempel: 

FAQ

Vanliga frågor om att hyra stuga i Falkenberg. 

Går det att hyra stuga i på vintern? 

Ja, det går att hyra en stuga i Falkenberg även under vintermånaderna. Högsäsongen i Falkenberg och hela området kring västkuststaden är på sommaren. Då blommar hela regionen upp och naturen är som allra vackrast i det fina vädret, men det är mysigt att besöka Falkenberg på sommaren också. En del stugägare och stugbyar hyr ut sina stugor hela året.

Finns det stugor med havsutsikt i Falkenberg?

Ja, du kan hyra en stuga med havsutsikt i Falkenberg. På sommaren kan man exempelvis njuta av en fantastisk havsutsikt och ett förhoppningsvis vackert väder om man hyr en stuga på Ugglarps Camping. Den ligger ungefär 20 minuter med bil från Falkenberg, men direkt i anslutning till stranden på västkusten. 

Kan man hyra stuga när Falcon Alkoholfri Arena?

Ja, det går att hyra en stuga i Falkenberg om man har tänkt gå och kolla på svensk fotboll. Falkenbergs FF spelar sina hemmamatcher på Falcon Alkoholfri Arena som ligger på perfekt köravstånd i infarten till Falkenberg. Du kan cykla direkt till och från stranden när du ska besöka fotbollsarenan i Falkenberg. Många stugor som går att hyra ligger nära arenan och går att hyra om man ska kolla på fotboll. 

Är det dyrt att hyra stuga i Falkenberg? 

Det går att hitta både dyrare och billigare alternativ när man ska hyra stuga i Falkenberg. Hyra stuga Falkenberg är en tjänst som har kartlagt de bästa alternativen på stugor att hyra i hela området. Hitta ett alternativ som passar din budget och dina förväntningar inför din vistelse! 

Går det att hyra en stuga på Skrea Strand?

Ja, det är möjligt att hyra en stuga som ligger på Skrea Strand eller precis i närheten av den vackra stranden på västkusten. Skrea Camping hyr exempelvis ut ett antal stugor direkt på sitt campingområde och då har man en fantastisk närhet till stranden från sin stuga. Ugglarps Camping har havsutsikt från samtliga sina stugor som man hyr ut till turister som besöker Falkenberg. 

Kan man hyra stuga i Falkenberg nära Gekås i Ullared? 

Ja, om man hyr en stuga i Falkenberg med omnejd har man köravstånd till det populära varuhuset Gekås som ligger i orten Ullared. Att hyra en stuga i Falkenberg för att åka och shoppa på Gekås gör hela shoppingturen till en semester. Då kan man njuta av den fina naturen, närheten till havet och allt annat trevligt som finns i Falkenberg samtidigt som man hinner besöka Gekås i Ullared.