Hyra stuga Öland 

Öland är en av Sveriges allra vackraste semesterpärlor och den fantastiska ön lockar turister under hela året, men huvudsakligen under semesterveckorna på sommaren. Då finns det mängder av inhemska och utländska turister som vill hyra stuga på Öland. Det finns flera olika uthyrare som erbjuder stugor på Öland, men för den som aldrig varit på ön tidigare kan det vara krångligt att hitta ett alternativ som passar. 

Hyra stuga Öland är tjänsten som låter dig jämföra olika alternativ för stuguthyrning på Öland – utan någon extra kostnad. Det kan kännas omständligt att försöka hitta en stuga att hyra på Öland, just eftersom alternativen är så många. Var bor på Öland vill man helst spendera sin semester och hur dyrt är det att hyra en stuga just där? Finns det andra alternativ till att hyra stuga på Öland, eller är det den boendelösning som passar bäst under semester? 

Faktum är att just stughyrning är ett bra sätt att upptäcka och uppleva Öland på, eftersom det ger en stor frihet. Oavsett om du hyr en stuga på någon av Ölands campingar eller om du vill hyra stuga på Öland privat kommer du att få tillgång till ett boende som gör hela din semestervistelse bättre. Med den direkta närheten till havet, nästan oavsett var du hyr en stuga på hela ön, har du alla förutsättningar för en fantastisk semester. 

Låt oss hjälpa dig att hitta den bästa möjliga stugan att hyra på Öland – oavsett om ni är ett kompisgäng, en barnfamilj eller bara ett ensamt par som vill spendera semesterveckorna på ett av Sveriges bästa semesterställen! 

Stuga Öland – mängder med fördelar om du hyr en stuga 

Många inhemska och utländska turister besöker Öland varje år för att njuta av sin semester. Anledningen är att naturen är vacker, avstånden är väldigt korta och förbindelsen är smidig tack vare Ölandsbron som går över Kalmarsund. Det gör det enkelt att resa till Öland för att spendera sin semester och den enkla resvägen gör också att många åker till Öland för kortare visiter. 

Men den som har tänkt att stanna på Öland en längre period kan med fördel hyra en stuga för att få ut det bästa och mesta av sin vistelse på ön. Med en stuga kommer man att uppleva en ännu större frihet – och det finns mängder med fördelar som gör valet att hyra stuga bättre än andra alternativ. Naturligtvis går det också att hyra ett hotellrum, bo i en husvagn eller tälta i enlighet med Allemansrätten. 

Den som vill få ut allra mest av sin vistelse på Öland brukar däremot föredra att hyra en stuga på semesterön. Det ger en frihet som övriga boendealternativ inte kan mäta sig med. Om du dessutom kör till Öland, via Kalmar och över bron till ön, kan du fylla bilen med allt som behövs för att göra din tid på ön så bra som möjligt. Låt oss titta på några sådana alternativ. 

Med andra ord är fördelarna med att hyra en stuga på Öland många och stora. Det ger en större frihet och man har en stabil bas att utgå från när man upptäcker resten av ön. Många stuguthyrare har också placerat sina stugor smart, med en omedelbar närhet till vattnet och till exempelvis kiosker eller matbutiker. Det gör att vistelsen blir hur smidig som helst när man har en stuga att utgå från! 

Kom ihåg att man ofta sover väldigt bra i en stuga också. Det i sig gör det till ett bra val att hyra en stuga. Då kan man fokusera all sin vakna tid på att njuta av semestern! 

Böda Sands camping på Öland 

En av Ölands mest populära campingar heter Böda Sands camping och har sedan 1994 drivits av familjen Barkevall, som har sina rötter på ön. Faktum är att Böda Sands camping på Öland är Sveriges allra största camping med hela 1 350 campingplatser och totalt 125 stugor som finns tillgängliga för den som vill hyra en stuga på Öland någon gång under året. 

Vad som har gjort Böda Sands camping så populär är dess geografiska läge, precis intill en gnistrande vacker vit sandstrand som sträcker sig över hela två mil. Anläggningen har allting man kan tänkas behöva under sin semestervistelse. Det finns en pool, ett spa, en bageri, möjlighet till after beach på pub och restaurang, en kiosk, pizzeria och mer därtill. Det gör det till en perfekt camping för många olika sällskap, eftersom man kan anpassa sin vistelse. 

Det går att åka till Böda Sands camping för att bo i husvagn eller husbil, men med 125 tillgängliga stugor är det också ett perfekt val för den som vill ha den mer bekväma lösningen med att hyra en stuga under sin semester. Det här valet av stuguthyrare lämpar sig väldigt väl för den som vill ha en så heltäckande och bekväm lösning som möjligt. Det finns allt man kan tänkas behöva inom gångavstånd. Det finns till och med en niohålsbana för den som älskar golf. 

Många av stugorna på Böda Sands camping på Öland går att hyra året runt, men för den som hyr en stuga under sommaren ingår vanligtvis mer i paketpriset. Standarden är hög i samtliga stugor, men på sommaren kan man få ut ännu mer av sin vistelse. Då ingår fria barnaktiviteter, fri träning på SportCamp och gratis nöjesshower och minidisco flera kvällar i veckan. 

Utbudet av stugor är också i toppklass, med stugor som går från 7 kvadratmeter med två bäddar upp till stora stugor på över 40 kvadratmeter med upp till nio sängplatser för den stora familjen eller kompisgänget som inte har någonting emot att vistas på liten yta tillsammans under semestern. 

Böda Sand Beach Resort 

Bödasandsallén 11 

387 73 Löttorp, Öland

Telefon: 0485-22200 

Email: info@bodasand.se 

https://www.bodasand.se/bo/

Ölands Stuguthyrning 

Om du föredrar en stuguthyrare med en personlig känsla är Ölands Stuguthyrning ett bra alternativ för dig och ditt semestersällskap. Det är det äkta paret Helen och Lars Andersson som i över 20 års tid har bedrivit stuguthyrning på Öland. Tillsammans hyr de ut olika stugor runt om på Öland under stora delar av året och här finns det massvis av alternativ för den som letar stuga att hyra. 

När det gäller stugorna som Ölands Stuguthyrning har att erbjuda är det många fräscha alternativ och de har renoverats regelbundet. Dessutom finns det all utrustning man kan tänkas behöva intern och det är en modern inredning som används för att man ska kunna leva sitt sommarliv på ett så bekvämt sätt som möjligt. 

Det finns totalt fem olika stugor att hyra av Ölands Stuguthyrning och dessa har lite olika storlekar. Det finns Gröna stugan, Vita stugan, Gula stugan, Lilla röda stugan och Beiga stugan. Som mest är det 6+2 bäddar tillgängliga i den största stugan, Vita stugan, där det också finns en gäststuga att använda som sovplats. 

Samtliga stugor som finns att hyra via Ölands Stuguthyrning ligger i Löt, en liten ort som finns på den östra sidan av Öland och som ligger ungefär en mil från Köpingsvik. En stor fördel med att hyra en stuga via Ölands Stuguthyrning är den personliga service som erbjuds och som underlättas av att samtliga fem stugor ligger i direkt närhet av uthyrarna. Hela miljön är också avkopplande och lämpar sig inte minst för barnfamiljer. Det är också endast 2 kilometer att ta sig till en avskild badplats där man i en mysig miljö kan bada utan att behöva trängas med hundratals andra turister. 

Om man vill hyra en stuga på Öland utan att behöva hamna på de allra mest turisttäta ställena är Ölands Stuguthyrning ett strålande alternativ. Det lämpar sig för många olika sällskap, däribland barnfamiljer som vill kunna slappna av ordentligt utan att störas av andra eller känna oro över att störa andra. 

Nynäsgatan 7

387 95 Köpingsvik 

Telefon: 073-8101070/070-5859007 

Email: kontakt@olandsstuguthyrning.com

https://olandsstuguthyrning.com/

Grankullavik – Fritidsby & Ölands sportfiskecentrum 

Grankullavik Fitidsby är en stuguthyrare som har fem olika stugor att hyra ut och som passar väl för den som vill hålla sig lite avsides, men med en direkt närhet till Bödabukten och den milslånga strand som finns att njuta av under sommarhalvåret. Det går att hyra en stuga som ligger så pass nära som 50 meter från havet om man vänder sig tilll Grankullavik Fritidsby. 

För många är det här ett lite lyxare val av stuga att hyra på Öland, eftersom läget är så fantastiskt. I samtliga stugor som finns att hyra har man havsutsikt, toalett, dusch och en egen uteplats med tillgång till grill. Det är också ett i stort sett fullt utrustat kök och det går att välja mellan en rad olika storlekar på stuga att hyra via Grankullavik Fritidsby. 

Det faktum att alternativen sträcker sig från 43 kvadratmeter och 4 bäddar till hela 130 kvadratmeter med 10 tillgängliga bäddar gör det till ett bra alternativ för många olika typer av sällskap. Närheten till Bödabukten och den vackra stranden gör det också perfekt för den som vill uppleva det allra bästa som Öland har att erbjuda. 

Om man hyr en stuga under sommarsäsongen ingår det också möjlighet att köra roddbåtar och man kan också spela tennis på den närliggande tennisbanan. Om man älskar fiske eller vandring finns det också goda möjligheter till det i området. Med det sagt är Grankullavik Fritidsby också öppet under vintersäsongen för den som vill hyra stuga på Öland under dessa månader. Dessutom är priset överkomligt och man kan själv avgöra hur lång tid man vill boka stugorna. Ett vanligt alternativ är att spendera två veckor i stugan, just eftersom det finns så mycket att göra i området och att man har allting man kan tänkas behöva på plats i stugan som man hyr. 

Grankullavägen 322

387 75 Byxelkrok 

Telefon: 0485-24014

Email: info@grankullavik.com 

https://grankullavik.com/stugor/

Lundegård Camping & Stugby

Lundegård Camping & Stugby är en mindre stuguthyrare som hyr ut ett antal olika typer av stugor på Öland och som finns tillgängliga under stora delar av året. Det finns en reception man kan ringa när man behöver hjälp och på det hela taget är Lundegård Camping & Stugby ett bra alternativ för den som vill ha personlig service. 

Det ska sägas att Lundegård Camping & Stugby är öppna för alla, men att man bland annat har specialregler under midsommar då åldersgränsen är på 23 år för hela sällskapet. I det är naturligtvis barnfamiljer exkluderade. Det gör att Lundegård Camping & Stugby är ett bra alternativ för den som vill ha det lite lugnare och för den som gärna vill ha en bekväm vistelse med fullt utrustade stugor. 

Lundegård Camping & Stugby vänder sig inte bara till svenska turister, något som märks när man besöker deras hemsida. Det finns en engelsk, norsk och en tysk version av hemsidan och det gör att turister från flera olika länder har för vana att hitta det här alternativet. Totalt finns det självhushållsstugor i fyra olika modeller, A, B, C och de nybyggda stugorna som kallas Deluxe. Det finns kök, matplats, uteplats och flertalet sängplatser i samtliga alternativ. 

När man besöker Lundegård Camping & Stugby kan man antingen hyra en stuga per dygn eller per vecka. Det gör att det är ett bra alternativ både för den som ska spendera en helg på Öland och för den som har tänkt spendera stora delar av sin semester på den vackra semesterön. 

I övrigt kan tilläggas att Lundegård Camping & Stugby ger sina gäster möjligheten att hyra sängkläder och handduk för 140 kronor per person. Det går också att lägga till storstäd när man checkar ut, om man föredrar att ha det så bekvämt som möjligt. Anledningen till att Lundegård Camping & Stugby lämpar sig väl för barnfamiljer är att det i anslutning till stugorna finns både lekplatser och ett stort poolområde, samt badstrand och en volleybollplan. 

Lundegård 1

387 96 Köpingsvik

Telefon: 0485-82700 

Email: info@lundegard.se

https://lundegard.se/boende/stugor/

Borgholms Campingar 

Borgholms Campingar är en samling på fyra olika campingar på Borgholm, som har gått samman för att samarbeta och göra sin verksamhet så bra som möjligt. Det rör sig om Kapelludden Camping, Grönhag Camping, Köpingbaden Camping och det senaste tillskottet Klinta Camping. Det är campingar som inte minst lämpar sig för barnfamiljer som vill spendera sina semesterveckor på Öland. 

På tre av dessa campingar går det att hyra en stuga, för den som föredrar att spendera sin semester på ett mer bekvämt sätt. Kapelludden Camping, Köpingbaden Camping och Klinta Camping har alla stugor att hyra ut. 

Kapelludden Camping har stugbyn Gläntan som ligger ute på en udde, med havet som närmsta granne. Det gör att flera av stugorna har en otrolig havsutsikt som gör att det känns lyxigt att bo där. Att alla stugor också har en egen altan gör inte att lyxkänslan blir sämre. 

Köpingbaden Camping har två olika stugtyper för den som vill hyra en stuga. Det går också att hyra en så kallad villavagn, som är en enklare form av stuga. Detta är ofta ett billigare alternativ, med med närhet till havet. Stugorna ligger 150 meter från havet och har egen uteplats med grill. 

Klinta Camping har också stugor att hyra ut. Det finns totalt 24 stugor att hyra hos Klinta Camping, och det rör sig om fem olika stugtyper att välja bland. De rör sig från de minsta stugorna med fyra bäddar till den största stugtypen som har 8-10 tillgängliga sovplatser, men möjlighet att vara upp till 12 personer. Dessutom har man alltid tillgång till två servicehus när man hyr en stuga. Där finns bland annat tvättmaskiner och torktumlare. 

Sandgatan 27, Borgholm

Telefon: 0485-560770
Email: info@borgholmscampingar.se 

https://borgholmscampingar.se/

FAQ

Vanliga frågor om att hyra stuga på Öland. 

Hur hyr man en stuga på Öland?

Hyra stuga Öland är en sajt som låter dig jämföra olika stughyrare på ön och hitta det alternativ som passar dig bäst. Det är ofta ett bra sätt att hitta en stuga att hyra, eftersom det finns mängder av olika alternativ och att det kan vara svårt att veta vilket alternativ som är bäst. Då det finns mängder av olika stuguthyrare går det ofta att hitta en trevlig stuga att hitta. Det är oftast enkelt att boka en stuga direkt via hemsidan, men i vissa fall kan man behöva ringa eller maila uthyraren för att göra sin stugbokning. 

Kan man hyra stuga på Öland under vintersäsongen? 

Ja, det finns många stuguthyrare som hyr ut stugor på Öland under vintermånaderna. Det är sommarsäsongen och semesterveckorna som är högsäsong på Öland, men det går att hitta en stuga att hyra även när det är kallare ute och turisttrycket inte är lika stort. I vissa fall innebär det också att det är billigare att hyra en stuga på Öland på vintern, våren eller hösten. 

Är det svårt att hitta en stuga att hyra på Öland under sommaren?

Det är väldigt populärt att åka till Öland på sommaren för att spendera sin semester på en av Sveriges vackraste platser. Om du har tänkt åka till Öland till sommaren och vill hyra en stuga behöver du vara ute i god tid, eftersom många stuguthyrare försöker hyra ut sina stugor på Öland så tidigt det bara går. Om man är ute i god tid går det att hyra en stuga på Öland i flera veckor under sommaren. 

Kan man hyra stuga på Öland privat?

Ja, det finns många privatpersoner som har valt att hyra ut sitt hus eller sin stuga på Öland under delar av året. En del hyr ut sin stuga under sommaren, medan andra kan hyra ut sin stuga när som helst under året. Det går bland annat att använda sig av Blocket eller Facebook för att hitta olika privata uthyrare av stugor på Öland. AirBnb och andra digitala tjänster för andrahandsuthyrning finns också på Öland för den som letar 

Vad kostar det att hyra en stuga på Öland?

Det kan variera väldigt mycket i pris om du har tänkt hyra en stuga på Öland. På sommaren när det är högsäsong är priset för att hyra en stuga generellt sett högre än under vintermånaderna, när högsäsongen är över och efterfrågan inte är lika stor. Det går att hitta både billigare och dyrare stugor att hyra om man har tänkt besöka Öland. På vår sajt kan du få hjälp med att jämföra olika alternativ och hitta en stuga som passar dig!

Hur hittar jag en stuga att hyra på Öland? 

Stuguthyrning på Öland är väldigt vanligt, eftersom det är tusentals svenskar som besöker semesterön varje år. Det har gjort att det har kommit många nya stuguthyrare som försöker hyra ut sina stugor till familjer, kompisgäng och par som besöker Öland för att spendera sin semester. Enklast är att använda sig av vår jämförelsesajt för att hitta en bra stuga att hyra på Öland – och hitta en stuga som faktiskt passar dina krav och förväntningar.