Badplatser Stockholm – bästa badplatserna 

badplats i stockholm

När semestern är igång, solen gassar och temperaturen stiger är det lätt att bli badsugen. I Stockholm finns det över 30 officiella badplatser, belägna i allt från stadens inre kärna ut till förorterna. Det finns möjlighet att bada på allt från barnvänliga sandstränder eller natursköna klippor till bryggor i charmiga sjöar och vackra havsbad.  

Det finns badplatser Stockholm för alla preferenser och önskemål. Här listar vi flera populära badplatser i Stockholm som alla är väl värda ett besök under din semester. 

Bäst badplatser Stockholm 

Utbudet av bra badplatser i Stockholm är stort och det finns många alternativ att välja mellan. För att kunna sålla ut de allra bästa badplatserna för just dig och din semester kan det vara smart att börja med att komma fram till vilken typ av badplats du är ute efter. Vill du bada från klippor, brygga eller sandstrand?

Utöver goda möjligheter till bad kan det vara fördelaktigt att leta efter badplatser Stockholm som erbjuder följande, för en så bekväm och behaglig upplevelse som möjligt: 

Nedan finner du en topplista med bäst badplatser Stockholm, som alla uppnår flera av dessa kriterier. 

Grisslinge havsbad

Grisslinge Havsbad är en perfekt kombination av ett härligt havsbad och en vacker sandstrand. Badet är beläget på Värmdö och omges av en vacker, naturskön miljö. Här samlas besökare i alla åldrar som vill njuta av den idylliska stranden. 

Grisslinge Havsbad är en barnvänlig badplats som erbjuder alla bekvämligheter som kan behövas. Här finns både restauranger och caféer samt omklädningsrum och toalett tillgängligt. Under sommaren finns det även möjlighet att delta i olika evenemang och aktiviteter.  

Address: 

Grisslinge Havsbad

139 36 Värmdö 

Smedsuddsbadet

Om du letar efter badplatser Stockholm i innerstan är Smedsuddsbadet ett bra alternativ. 

Smedsuddsbadet är nämligen ett strandbad på Kungsholmen, som ligger i närheten av Rålambshovsparken. 

Badet är en oas mitt i stan där besökare kan njuta av en långgrund sandstrand i en vacker miljö, med alla nödvändiga faciliteter till hands. 

Address:

Smedsuddsbadet 

112 20 Stockholm

Fredhällsbadet

Fredhällsbadet på Kungsholmen är ett väldigt populärt klippbad. Här finns det möjlighet att bada från både bryggor och klippor, med en enastående utsikt över Stockholm. Utöver att bada är de rundade klipporna perfekta att både sola och ha picnic på. Ett tips är att stanna till solnedgången! 

Det finns både toaletter och ett café i närheten av Fredhällsbadet. Det som är bra att känna till är att detta är en badplats som inte är speciellt barnvänlig då det krävs simkunnighet och är branta klippor. 

Address

Kungsholms strandstig 602

112 26 Stockholm 

Flatenbadet

Flatenbadet i Skarpnäck är en av de största friluftsbaden i Stockholm. Här finns det möjlighet att bada från hopptorn, sandstrand, klippor eller bryggor. Det som är extra härligt med Flatenbadet är att det är en av Stockholms renaste sjöar, vilket gör det till en utmärkt destination för dig som vill simma, bada och njuta av rent vatten. 

Flatenbadet är en familjevänlig badplats som har flera aktiviteter tillgängliga, som till exempel minigolf, beachvolleyboll och boule. Det finns även en kiosk med servering under sommaren. 

Address: 

Badplats Stora Flaten

138 31 Älta

Fågelöuddebadet

Fågelöuddebadet är en riktigt charmig badplats som är belägen på Kungsholmen. Badplatsen består av en vacker sandstrand omringad av grönska. Ett besök på Fågelöuddebadet passar lika bra för barn som för vuxna. 

Badplatsen har flera nödvändiga faciliteter som toalett och omklädningsrum. På Fågelöuddebadet finns det även grillplatser och bord vilket gör det till en utmärkt plats att avnjuta en picknick. 

Adress

Fågelöuddebadet 

112 20 Stockholm

Solviksbadet  

Solviksbadet Bromma är en stor men charmig badplats, belägen i Bromma. Här erbjuds besökare en idyllisk sandstrand med möjlighet att bada från två bryggor. Badplatsen är omgiven av grönska och har även stora gräsytor som är perfekta för picknick. 

Badplatsen har allt för en heldag på stranden, inklusive bland annat omklädningsrum, toaletter och lekplats för barn. 

Address

Solviksbadet 

167 63 Bromma

Tanto strandbad 

Tanto strandbad är en populär badplats belägen i Årstaviken på Södermalm. Här finns det flera bryggor att bada ifrån samt en fin strand. Badplatsen har även hopptorn, en klättervägg och bekvämligheter som toaletter och duschar. 

I närheten av badet finns restauranger och caféer. Det finns även många stora gräsytor intilliggande samt lekplats och utegym. 

Address:

Skarpskyttestigen 6

117 41 Stockholm

Oxhålsbadet

Oxhålsbadet är en populär badplats på Kungsholmen bestående av tre stora bryggor. Här är det inte bara möjligt att bada utan man kan njuta av sommaren på något av badplatsens trädäck eller de härliga gräsytor som finns tillgängliga. 

Det finns även grillplatser tillgängligt samt toaletter. Det är en perfekt badplatsen i Stockholm för dig som vill hålla dig i innerstaden samtidigt som du njuter av en idyllisk atmosfär.

Address:

Gammelgårdsgränd 41

112 64 Stockholm 

Vintervikens badplats

Vintervikens badplats ligger i Aspudden och är en badplats som består av en liten, härlig sandstrand. Det finns inga bryggor, hopptorn eller klippor att bada ifrån. 

Vid badplatsen finns stora gräsytor samt bänkar och bord utplacerade. Under sommaren finns även toaletter och en kiosk i närheten. 

Address:

Vinterviksvägen

117 65 Stockholm 

Brunnsviksbadet

Brunnsviksbadet är en badplats i innerstaden som passar utmärkt för barnfamiljen. Här finns det en härlig sandstrand, samt klippor och gräsytor. Två bryggor och en badflotte finns tillgängligt. 

Det finns under sommaren en tillfällig toalett men andra faciliteter som dusch, grillplats eller kiosk finns inte. 

Address:

Frescati Hagväg 18

114 19 Stockholm 

Ormbergets bryggbad

För dig som är ute efter badplatser Stockholm med bryggor så är Ormbergets bryggbad möjligen något för dig. Badplatsen är belägen på klipporna i Gröndal och består av en väldigt stor badbrygga samt soldäck, med vacker utsikt över vattnet. 

Det finns under sommarsäsongen en tillfällig toalett i närheten men ingen servering. 

Address:

Gröndal 1

148 70 Sorunda

Njut av sommaren på badplatser Stockholm! 

Det spelar ingen roll om du letar efter en sandstrand anpassad för hela familjen eller vill bada nära pulsen i stan, i Stockholm finns det verkligen badplatser för alla. 

Planerar du ett besök på någon av badplatserna under högsäsong kan det vara smart att komma iväg tidigt på dagen, för att undvika trängsel. Vissa badplatser i Stockholm är nämligen riktigt populära och lockar massvis med besökare dagligen. 

Utforska någon av badplatserna ovan och njut av en härlig badupplevelse i Stockholm!