Hyra stuga Dalarna 

Dalarna är ett naturskönt landskap i mellersta Sverige med en särpräglad lokal kultur, mängder av aktiviteter och massor av olika naturupplevelser. Det gör området till ett fantastiskt turistmål som många vill besöka under sina semesterveckor. Det har gjort det väldigt populärt att hyra stuga i Dalarna, eftersom en egen stuga ger friheten som behövs för att upptäcka allt det vackra som Dalarna har att erbjuda. 

Hyra stuga Dalarna är en jämförelsetjänst som låter dig jämföra olika stuguthyrare i Dalarna och väga alternativen mot andra. Om du har tänkt att hyra en stuga i Dalarna kommer det att finnas många olika alternativ, som alla fyller en egen funktion. Det kan vara krångligt att hitta det alternativ som passar en bäst. 

Men genom att bestämma sig för en stuga att hyra i Dalarna kan man också planera resten av sin semester. Dalarna är ett landskap på strax över 29 000 kvadratkilometer och det finns mycket att upptäcka. Det går inte att hinna med allting, och därför blir det viktigt att hyra en stuga som ligger på rätt ställe i Dalarna för att få ut maximalt av vistelsen. 

Det finns naturligtvis andra alternativ på boenden i Dalarna, om man ska besöka landskapet för en semester. De går att hyra ett hotellrum, det går att ta in på vandrarhem och det går att vända sig till privata uthyrare av lägenheter, boenden, rum och fritidsstugor. Men det finns få alternativ som ger den frihet och helhetskänsla som att hyra en egen stuga. 

Låt oss på Hyra stuga Dalarna hjälpa dig att hitta den stuga som du och ditt sällskap behöver inför er semester i Dalarna. Genom att lista de bästa alternativen ger vi dig servicen att slippa söka igenom olika alternativ på egen hand. Då kan du fokusera på andra delar av planeringen inför din semester! 

Att hyra stuga i Dalarna 

Det har blivit populärt att spendera stora delar av sin semester på hemmaplan, i Sverige. Tidigare var det mer populärt att åka utomlands, men många har upptäckt charmen med att stanna kvar i Sverige och ta del av allt som vårt vackra avlånga land har att erbjuda. 

För vissa är semester synonymt med sommaren och det är under juli eller augusti månad som man plockar ut sina semesterdagar för att resa någonstans. Men det finns också mängder av svenskar som hellre spenderar sin semester på våren, hösten eller vintern. Då finns det andra aktiviteter och upplevelser att ta del av än under sommaren. 

Många som hyr stuga i Dalarna gör det på våren eller hösten, för att uppleva naturen och allt vad den har att erbjuda. Det går lika bra att hyra en stuga i Dalarna på sommaren och vintern, men då är det andra aktiviteter och semesterupplevelser som ligger i fokus. Det som gör Dalarna så intressant som resmål är att det finns någonting att upptäcka året om. 

Det är enkelt att hyra en stuga i Dalarna och det är en av fördelarna med att välja det boendealternativet till sin semester. Kontakta den stuguthyrare som du vill bo hos och boka in dina datum. Det går att göra lång tid i förväg. Med tanke på att efterfrågan kan vara stor på populära stugor kan det vara smart att hyra sin stuga i Dalarna så snart man kan. 

Hyra stuga Dalarna har tagit fram en guide över landskapets mest intressanta stughyrare och tillhörande stugor. Hittar du en stuga att hyra bland några av alternativen nedan? 

Leksand Strand

Leksand Strand är ett av Dalarnas absolut största semesterkomplex och faktum är att det tillhör hela Sveriges mest populära turistmål. Detta eftersom det är ett nätverk av olika campingar, stuguthyrningsplatser och glamping. Det vill säga en form av lyxigare camping som har blivit populär på senare år. 

På sin boendeanläggning kan Leksand Strand erbjuda 222 olika stugor, 466 campingplatser, 23 olika campingplatser och 7 servicehus som hör till den här verksamheten, och som man som gäst kan ta del av. Dessutom finns det massvis av bekvämligheter som gör vistelsen på Leksand Strand till någonting utöver det vanliga. 

Eller vad sägs om en tvättstuga, restaurang, butik, äventyrsgolf, pool, närhet till sandstrand, Wi-Fi och lekplatser till de yngsta barnen? Det finns också mängder av andra aktiviteter i direkt närhet till anläggningen som gör att en vistelse på Leksand Strand är något särskilt. Det går att spela padel, åka långfärdsskridskor eller utförsåkning, ge sig ut i längdspåret, åka pulka, pimpla fisk på de tjocka isarna eller besöka Leksandshallen. Fördelen med den sistnämnda aktiviteten är att den, likt padel, går att ta del av när som helst på året. 

Men är din tanke att hyra en stuga i Dalarna? Då har Leksand Strand flera olika alternativ. 124 av 222 stugor går att hyra året om, medan andra är säsongsbetonade. Det gör att det nästan alltid går att hitta ett stugalternativ som passar dig och ditt sällskap inför semestern i Dalarna. 

Leksand Strand har dessutom många olika stugor, från lyxiga strandvillor som har bastu och egen stor terrass, till betydligt enklare, små och mysiga stugor som ligger vackert i naturen. Det går med andra ord att hitta en stuga som passar dig perfekt. Det finns totalt nio stugbyor med olika typer av stugor på Leksand Strand. 

Ett antal av dessa finns tillgängliga att hyra året runt. Det gör att den som tänkt besöka Dalarna kan hyra en stuga här när som helst på året. 

Ett par av stugbyarna är bara avsedda för sommargäster. Följande alternativ går bara att vända sig till för att hyra stuga hos under sommarsäsongen. Dessa stugor är generellt sett aningen enklare byggen och har inte riktigt samma tillgång på bekvämligheter som året runt-stugorna. Märk väl att stugorna ovan går att hyra även på sommaren. Det gör att tillgången på en stuga att hyra i Dalarna är störst på sommaren om man vänder sig till Leksand Strand. 

Om du istället för att hyra en stuga i Dalarna hellre hyr en glampingplats finns det möjligheter att göra det vid sommarlandet, Björkbyn eller Siljan. 

Siljansnäs Stugby 

Vill du hyra en riktig dalastuga när du är på besök i Dalarna? Då är kanske Siljansnäs Stugby är det bästa alternativet för dig. Här får man fantastisk utsikt och ett naturskönt läge som gör att det verkligen känns som att man har hyrt en stuga i Dalarna. Hela anledningen till att besöka den här delen av Sverige är väl att njuta av naturen? 

Hjärtat av Dalarna är enligt många Siljansnäs och Siljansnäs Stugby ligger längst upp på Siljansnäs. Samtliga stugor går alltså att hyra på toppen av Dalarna. Att hitta en stuga här är verkligen att hitta en stuga att hyra i Dalarna – det riktiga dalarna. 

Det finns många fördelar med Siljansnäs Stugby, som har gjort att det har blivit ett populärt alternativ för många. Det finns möjligheter att leva helt självständigt i en stuga i Siljansnäs Stugby, eftersom samtliga stugor är fullt utrustade i köket med ugn, kylskåp och spis. Det finns också kaffebryggare och vattenkokare. En del stugor har till och med öppen spis, för att ta mysfaktorn till nästa nivå. 

Har du tänkt besöka Siljansnäs Stugby och hyra stuga i Dalarna med hund? Det går att hyra vissa stugor som tillåter att man tar med sig husdjur. En del är däremot anpassade för allergiker och får inte bebos av några husdjur. Men bara det att möjligheten finns gör att Siljansnäs Stugby är ett bra alternativ för många, exempelvis barnfamiljer med en hund eller katt. 

Som om det inte vore nog med det har stugorna här en egen uteplats och en grill som man får använda fritt. När man besöker Siljansnäs Stugby har man också möjlighet att spela discogolf på den närliggande banan och åker man dit med elbil kan man ladda den på plats. Dessutom kan man hyra en bastu. Naturligtvis finns det också minigolf att spela på området. 

Vad finns det för stugor då? Jo, det finns ett antal olika stugor i olika storlekar. Det finns mindre stugor med fyra bäddar, men också större stugor med fem eller sex personer. Många uppskattar också att stugorna man hyr hos Siljansnäs Stugby har flera olika sovrum och inte en enda stor sovsal där samtliga sover. 

Siljansnäs stugby

Buffils Annas väg 20

793 60, Siljansnäs

Telefon: +46 70 5496076 / +46 76 3190331
Email: per.richloow@gmail.com / britt.richloow@gmail.com

https://www.siljansnasstugby.com/

Po’s Stugby 

1985 byggdes ett antal stugor i Hansjö, som ligger en bit utanför Orsa i Dalarna. Sedan dess har den lilla stugbyn hyrt ut stugor till turister från stora delar av Sverige och Europa. Det här är en stugby som främst riktar sig till den som vill hyra en stuga i en så naturskön och orörd miljö som möjligt. Här är det harmoni, lugn och ro som är nyckelorden för att beskriva vad som väntar. 

Po’s Stugby ligger dessutom i närheten av Orsa Camping, som är det man rekommenderar besökare som vill bo med husvagn eller husbil. Men om man hellre vill hyra en egen stuga kan man ta kontakt med Po’s Stugby och ändå ha närheten till campingen i Orsa. Det man ska ha med sig är att det blir att hyra en stuga lite mer avsides om man väljer att bo i Hansjö utanför Orsa under sin semester, men det är precis vad många är ute efter. 

Förutom att det finns en närhet till Orsa Camping är bowlinghallen inte mer än fem kilometer bort, mejeriet i Hansjö är bara en kilometer bort och målgången i Vasaloppet, det vill säga Mora, är bara 15 kilometer bort. Dessutom finns det en direkt närhet till Zornmuseet, Fryksås Spa, Grönklitt med rovdjursparken och Sagolandet Tomeland. Bara för att nämna några av alla utflyktsmål i närheten av Po’s Stugby. 

Har du tänkt hyra en stuga i Dalarna för fiske och vill vara nära bra fiskedrag? Hansjö ligger precis intill lilla Unån. 2 meter bort från stugorna i Po’s Stugby har man chansen att fånga både harr och öring. Det går också att fånga röding i vattnet, men också vanliga fiskar som abborre och gädda såklart. Dessutom går det att bada i vattnet om man vill göra det. 

Po’s Stugby har fokus på service och har så haft sedan 1985 när stugorna byggdes. Ta själv kontakt med stuguthyraren för att höra mer och för att boka. Det går också att använda sig av sociala medier som Instagram och 

Hansjövägen 149
794 90, Orsa 

Telefon: 0733-100910 

https://hyrastugadalarna.se/

Orsa Grönklitt 

Orsa Grönklitt är en perfekt skidort som ligger i mellersta Sverige, men som själva benämner det som att det nästan är som att besöka fjällen. Sedan 1960-talet har det varit en populär skiddestination och anledningen är också det fantastiska landskapet, som egentligen är lika vackert på sommaren som på vinterhalvåret. 

Här får vildmarken och dalaskogarna verkligen spela en viktig roll. Det är det som har lockat turister från stora delar av Sverige att besöka skidorten, speciellt sådana som faktiskt vill åka skidor. Om du har tänkt att besöka Orsa Grönklitt för att åka skidor eller följa någon stor skidtävling kan det mest bekväma vara att hyra en stuga direkt via anläggningen. 

Boendet är som alltid en viktig del av en vistelse och speciellt när man ska åka skidor eller göra något annat aktivt är det skönt att kunna värma sig inne i stugan till kvällen. Hos Orsa Grönklitt finns ett antal olika stugor, i olika storlekar och med olika mängd bekvämligheter. Det gör också att prisklassen på de olika stugorna som går att hyra här i Dalarna varierar. Det gör att det passar många ressällskap. 

Orsa Grönklitt har fem olika stugbyar på sitt område och de olika stugbyarna eller stugområdena passar olika sällskap. 

På Tobbyn bor du med fantastisk utsikt över Orsasjön och här är det moderna stugor som gäller. Du bor nära skidspår och liftar, om du vill ge dig ut i backarna direkt på morgonen. Blåbärsbyn är också väldigt nära anläggningen, men det passar den som tänkt åka skidor, antingen utför eller i längdspåren, allra bäst. Det finns stora stugor på upp till 15 bäddar att hyra här. 

Om du hyr en stuga i Rovdjursbyn är det som att bo mitt i längdskidspåret. Skogsbyn är valet för den som vill hyra en stuga mitt i naturen, med vildmarken som en nära granne som Orsa Grönklitt själva beskriver det. Här har du nära vandrings- och cykelleder på sommaren. Som namnet antyder är Centrumbyn belägrad i centrum, och det är den äldsta stugbyn på Orsa Grönklitt, med traditionella fjällstugor och mysiga innergårdar till de olika stugorna. Här ligger det mesta inom promenadavstånd. De största stugorna har sju sovplatser. 

Orsa Grönklitt
794 90, Orsa 

Telefon: 0250-462 12

Bokning: 0772 280 100

Email: info@orsagronklitt.se 

https://www.orsagronklitt.se/

Stuga Dalarna: Aktiviteter under din semester 

Många reser till Dalarna och hyr en stuga i området för att kunna njuta av olika aktiviteter. Det är ett perfekt resmål för den aktiva familjen, det rastlösa paret eller kompisgänget som vill ha riktigt roligt både på dagarna och kvällarna. Det är också ett resmål som passar familjer, eftersom det finns så mycket olika saker att göra. 

Det går bland annat att hyra en stuga i närheten av en skidanläggning för att njuta fullt ut av vintermånaderna. Detta är mest aktuellt just på vintern, när det finns snö i backarna och i skidspåren. Då blommar många ställen i Dalarna upp och det går att hyra en stuga i närheten av skidanläggningarna. Det går också att hyra en stuga direkt på exempelvis Orsa Grönklitt. 

Fiske är också det stort i Dalarna och många vattendrag kring Orsa har ett fantastiskt fiske, framför allt när det kommer till ädelfiskar som öring och röding. Det är en dröm för många fiskare att kunna fånga den typen av fiskar och att kunna göra det i en storslagen natur ger naturligtvis något extra till hela upplevelsen. En rekommendation är att hyra en stuga i Dalarna som har en direkt närhet till sådana vattendrag. Det finns stugor att hyra som ligger lite mer avsides. 

Sommaraktiviteter finns det också gott om i Dalarna, för den som gillar att vara aktiv på sin sommarsemester. Vandrings- och cykelleder är ett exempel, men det går också att bada eller besöka en camping. Många tycker att det är bekvämt att hyra en stuga när man besöker Dalarna och det finns många sådana stugor även på sommaren. 

Fördelar med att hyra stuga i Dalarna

Fördelarna med att hyra en stuga i Dalarna är stora, speciellt i jämförelse med andra alternativ som finns tillgängliga. Då många besöker Dalarna för att ha en riktigt aktiv semester och ofta har ett tydligt mål med sin semester är det skönt att ha hela bekvämligheten som att hyra en stuga innebär. Då finns det ofta eget badrum, möjlighet att laga egen mat i kök och framför allt chansen att sova riktigt gott utan att bli störd av grannar. 

Det går att vända sig till stora stuguthyrare, campingar, anläggningar och stugbyar för att hyra en stuga i Dalarna, men det går också att hitta alternativ via sociala uthyrningstjänster via Blocket, Facebook eller AirBnB. Det finns med andra privatpersoner som också hyr ut stugor i Dalarna. 

FAQ

Vanliga frågor om att hyra stuga i Dalarna. 

Vad kostar det att hyra stuga i Dalarna?

Priserna för att hyra stuga i Dalarna varierar beroende på en rad olika faktorer. Hur stor ska stugan vara? När på året ska stugan hyras? Hur lång tid har du tänkt att hyra stugan? Det går att hyra en stuga i Dalarna under hela året, men vissa stuguthyrare har begränsat sin uthyrning till vissa månader eller perioder. 

Kan man hyra stuga med hund i Dalarna?

Ja, det går att hitta stuguthyrare som tillåter sällskapen att ta med sig en hund och andra husdjur till stugan som man hyr. Andra stuguthyrare tillåter inte att man tar med husdjur. Kom ihåg att kontrollera regelverket innan du reser till stugan!

Kan man hyra stuga i Dalarna för fiske? 

Ja, det går att hitta stugor som ligger i närheten av fiskrika vattendrag i Dalarna. Många fiskeentusiaster åker till Dalarna för att fånga eftertraktad fisk som öring och röding. Då kan man hyra en stuga som ligger lite mer avsides, men i närheten av vattendragen där man tänkt försöka fånga fisken. 

Kan man hyra stuga med badtunna i Dalarna? 

En del stugor som går att hyra i Dalarna har en badtunna, antingen inomhus eller utomhus. Fråga stuguthyraren om det finns en badtunna i direkt anslutning till stugan du har tänkt hyra, eller om det går att hyra en badtunna på anläggningen eller i närområdet. Att bada badtunna kan vara skönt både på vintermånaderna när det är kallt ute, och på sommaren när man är ute hela tiden. 

Kan man hyra en stuga och åka skidor i Dalarna?

Ja, Dalarna är ett populärt resmål för den som vill åka skidor. Det går att hitta både skidbackar för utförsåkning och skidspår för längdskidåkning. Du kan hyra en stuga på egen hand och köpa inträde till skidanläggning separat, men det finns också möjlighet att hyra en stuga direkt på en skidanläggning. Då har du väldigt nära till skidspåren och skidbackarna på morgonen när du vaknar!